Els Tardeos de la Cooperativa de Viver

Els Tardeos de la Cooperativa de Viver


A la Cooperativa de Viver han desenvolupat un interessant programa d’activitats enoturístiques. Per a aquest estiu ens proposen un seguit de tardeos, en els quals es poden realitzar unes activitats en les què, a més de tastar els seus vins, es dóna a conèixer el patrimoni històric de la població.

Siguiendo a Cavanilles (20 i 27 d’agost)

Durant més de 500 anys i especialment des de 1500 fins a 1915 la vinya va ser el cultiu més important a les terres de Viver. Va ser precisament la comercialització del vi, de l’aiguardent i de les panses el que va permetre als de Viver passar d’una economia de subsistència i de bescanvi a una economia de mercat.

La gran quantitat de cubs existents encara en la població són testimonis d’això, alguns dels quals s’han restaurat i habilitat per a ser visitables. A través d’aquesta activitat es mostra aquesta vinculació històrica de Viver amb el món vitivinícola.

  • Hora: 19:00 h.
  • Sortida: Cooperativa de Viver

La Piel de la Vid (21 i 28 d’agost)

La població de Viver és coneguda, entre altres coses, la quantitat de fonts i deus que afloren al seu terme.

Recórrer el camí de l’aigua per uns bells paratges, per les seves hortes i camps de nogueres, ametllers, i com no podia ser d’una altra manera per les seves vinyes, on es pot conèixer com s’elaboren els vins de la mà dels membres de la Cooperativa, es tradueix en una forma alternativa de conèixer i integrar-se al territori: a través dels seus cultius.

  • Hora: 19:00 h.
  • Sortida: C / Mossèn villar

Totes dues activitats finalitzen amb un tast de vins, com no podia ser d’una altra manera.

A més, per als amants de l’oli, també han desenvolupat una activitat emmarcada en el mateix cicle de Tardeos de la Cooperativa: «Un Paseo con Lágrima». En aquesta activitat es realitza una visita a les instal·lacions de la Cooperativa per conèixer el procés d’elaboració de l’AOVE.

Un ampli ventall d’activitats per a tots els gustos i per poder aprofitar aquests dies d’estiu gaudint en família en un entorn diferent.